Rotmos och fläsklägg i slow cooker

Ingredienser:

Fläsklägg

vatten

6-8 kryddpeppar och vitpepparkorn

3-5 lagerblad

timjan

lök

kålrot, samma kilomängd som Fläsklägget

3-5 morötter

5-7 potatisar

grönsaksbuljong (inget måste, men gott)

smör

Lägg i alla ingredienser utan smöret i din slow cooker och låt stå i minst åtta timmar på långkoksinställning. Köttet kan med fördel stå längre. Se till så att köttet lossnar från benet innan du stänger av slow cookern.

Jag har valt att inte skriva exakta mängder då jag själv tycker att det är en smaksak och vad man är van vid, det går inte att misslyckas med denna smidiga och goda måltid.

Ta upp köttet då det är klart. Ta rotsakerna och lägg i en serveringsskål och använd potatisstöt och blanda ihop. Tillsätt smör och spadet, skiva köttet och servera med senap.

Smaklig måltid!

Här finner du lokalproducerade ingredienser:

  • Visingsögrisen
  • Ravelmarks Gård