Om Matrundan Gränna

Smaka med alla sinnen på Småland

Intresset för hållbar matkonsumtion ökar och allt fler vill köpa närproducerad mat. Mat som är bra för hälsan, klimatet och landsbygden. Och det är precis sådan mat som vi producerar.

Matrundan Gränna är ett initiativ där vi lokala företagare gått samman för att lyfta det goda och vackra runt Gränna. Vi är totalt 35 producenter och entreprenörer och till vår hjälp har vi Gränna Näringslivsförening, organisationen Biosfärområde Östra Vätterbranterna samt Jönköpings kommun och Destination Jönköping.

Vi skulle under Kristihimmelsfärdshelgen för första gången bjuda in dig till inte bara öppet hus utan till öppen landsbygd. Några av oss skulle glänta på dörren till vår tillverkning och låta dig provsmaka på gårdens lokala delikatesser, andra ge dig utrymme att själv skapa eller uppleva det vackra som finns runt husknuten. Men läget i omvärlden satte käppar i hjulen för oss.

Så vi tänkte om! Du får istället komma precis när du vill. Våra gårdsbutiker, caféer och verksamheter håller extra öppet under året och vi lovar att ta hand om dig på bästa sätt. Finns tid så gläntar vi gärna på dörren till vår småskaliga produktion och visar dig våra vackraste smultronställen – och så hoppas vi att vår vision blir verklighet nästa år!

Information angående Covid-19

Under rådande omständigheter följer vi myndigheternas rekommendationer och har anpassat våra verksamheter så att du ska känna dig trygg. Tänk på att själv hålla avstånd när du kommer och stanna hemma om du inte känner dig frisk – vi finns kvar!

Så här går Matrundan till

Vi står bakom Matrundan Gränna